Mindfulness hevosen kanssa

Kuuden viikon mittainen hevosavusteinen tietoisen läsnäolon peruskurssi verkossa

Etsitkö oikeanlaista mielentilaa hevosen kanssa työskentelyyn?

Haluaisitko oppia elämään aidosti tässä hetkessä?

Toivoisitko pystyväsi paremmin hallitsemaan stressiä?

Jos vastasit yllä oleviin kysymyksiin kyllä, niin tämä kurssi on juuri sinua varten!

Ihmisen mieli jää helposti seilaamaan tulevan ja menneen välillä, mutta hevosille tässä hetkessä eläminen on täysin luontaista ja ne voivat opettaa siinä meitäkin.

Mitä on mindfulness?

Mindfulness eli tietoisuustaidot pohjautuvat itämaiseen, tuhansia vuosia vanhaan meditaatioperinteeseen ja buddhalaiseen psykologiaan, jota on viime vuosikymmenten aikana sovellettu länsimaissa mm. stressinhallinnan ja itsetuntemusta tukevien menetelmien kehittämisessä.

Tietoinen ja hyväksyvä läsnäolo (mindfulness) auttaa sinua pysähtymään ja nauttimaan nykyhetkestä. Se on lempeää huomion suuntaamista niihin tunteisiin, ajatuksiin ja ympäristön tapahtumiin, joita juuri sillä kyseisellä hetkellä elät. Mindfulness on ennen kaikkea mielen taitojen harjoittamista.

Nykymaailman tehokkuusajattelu ja suorituskeskeisyys ovat nostaneet tietoisen läsnäolon jälleen ajankohtaiseksi keinoksi parantaa niin henkistä kuin fyysistäkin hyvinvointia.

Kuten mitä tahansa taitoja, myös tietoisuustaitoja on mahdollista kehittää erilaisten harjoitteiden avulla ja nyt sinulla on mahdollisuus oppia näitä taitoja hevosesi kanssa. 

Tieteellinen tutkimus on osoittanut, että tietoisella läsnäololla on useita terveysvaikutuksia - niiden avulla voit mm.

🐴 hallita stressiä, ahdistusta ja masennusta,
🐴 parantaa keskittymiskykyäsi,
🐴 kehittää itsetuntemustasi,
🐴 ehkäistä uniongelmia ja
🐴 oppia suhtautumaan rennommin eteen tuleviin haasteisiin.

Ja mitä paremmin olet läsnä itsessäsi, sitä paremmin olet yhteydessä hevoseesi. Hevosesi kyllä arvostaa, kun hiljennät hetkeksi "tekevän mielesi" ja keskityt vain teidän kahden väliseen kohtaamiseen. 


Mindfulness hevosen kanssa - verkkovalmennuksen hinta on 67 € (sis.alv. 24 %). Uusi kurssi alkaa joka maanantai! 

Ilmoittaudu mukaan sähköpostilla: katri.rantala@toteemielain.fi

...tai jatka lukemista. 


Verkkokurssin toteutustapa

Valmennusmateriaali on jaettu kuuteen teemaan siten, että jokaisella viikolla saat yhtä teemaa käsittelevän kurssikirjeen sähköpostiisi. Kurssin runko on seuraavanlainen:

1. viikko: Orientoituminen tietoiseen läsnäoloon

2. viikko: Hengitys ankkurina

3. viikko: Kehotietoisuus

4. viikko: Tietoinen liikkuminen

5. viikko: Stressi ja hankalat tunteet

6. viikko: Myötätunto

Kurssikirje saapuu postiisi maanantaisin ja se sisältää teoriatietoa sekä ohjeet erilaisiin mindfulness -harjoitteisiin, joista osa tehdään hevosen kanssa. Nämä hevosen kanssa tehtävät harjoitteet tähtäävät rennon, oppimista edistävän ilmapiirin luomiseen ja ne tehdään pääosin maastakäsin.

Tulet huomaamaan, kuinka suhteesi ja tunneyhteytesi hevoseesi kurssin aikana syvenee ja herkistyy entisestään.

Kaikki saamasi valmennusmateriaali jää sinun käyttöösi myös kurssin päätyttyä, joten harjoituksiin on helppo palata tarpeen tullen. Kurssi sisältää myös ohjattuja äänitteitä (mp3) mindfulness-meditaatioita varten.

Kurssi on toteutettavissa muun elämän ohessa, mutta se edellyttää sinulta hidastamista ja pysähtymistä voidaksesi kuulostella kehoasi, ajatuksiasi ja tunteitasi tietoisesti arjen keskellä.

Verkossa opiskelun etuja ovatkin sen aika- ja paikkariippumattomuus; voit opiskella juuri silloin, kun se sinulle parhaiten sopii!

Sähköpostivälitteisellä kurssilla sinun ei tarvitse rekisteröityä mihinkään, eikä opetella uusia salasanoja, koska erillistä kurssialustaa ei ole. Pdf-muotoinen kurssikirje mahdollistaa myös materiaalin tulostamisen, jolloin voit halutessasi tehdä vaikkapa omia muistiinpanojasi suoraan paperille.

Yksilöllistä ohjausta on tarjolla sähköpostitse koko kurssin ajan!

Kurssista on myös mahdollista saada sähköinen osallistumistodistus.

Huomioitavaa:

Kurssi on ensisijaisesti suunniteltu hevosenomistajille, mutta se soveltuu myös niille hevosenhoitajille ja -vuokraajille, joilla on mahdollisuus vaikuttaa hevosen kanssa tehtäviin toimiin.

Palautetta kurssille osallistuneilta:

"Kiitos aivan ihanasta kurssista! Tämä kurssi on antanut minulle enemmän kuin olisin ikinä uskonut! Se on avannut maailman, jota olen jo jonkin aikaa kaivannut, vaikka en aikaisemmin tiennyt, mitä se voisi olla. Lohtua, myötätuntoa, läsnäoloa, hetkien kauneutta."

"Olen hyödyntänyt läsnäoloharjoituksia ja tuntenut niistä tulevan suuren avun arkielämässä sekä hevosten ja koirien kanssa."

"Olen saanut tästä kurssista enemmän kuin arvasinkaan. Olen pystynyt rauhoittumaan ja keskittymään vain käsillä olevaan hommaan, olen ollut itsessäni ja pystynyt kuuntelemaan hevosiani, kissojani sekä perhettäni uudella tavalla."

Verkkovalmentajasi Katri Rantala

Valmentajanasi tällä kurssilla toimin minä, Katri Rantala. Olen Green care -menetelmiin perehtynyt mindfulness-ohjaaja, terveydenhoitaja (YAMK) ja ammatillinen opettajaopiskelija.

Aivan erityisesti olen kiinnostunut ihmisten arkipäivän hyvinvoinnista ja stressin hallinnasta, sillä jo hyvin pienilläkin muutoksilla voimme voida paremmin ja olla tyytyväisempiä elämäämme. 

Eläinavusteisesta toiminnasta innostuneena jaksan edelleen hämmästellä sitä, kuinka monin eri tavoin eläimet voivat auttaa meitä edistämään terveyttämme ja kokonaisvaltaista hyvinvointiamme.

Tietoisuustaitojen ottaminen mukaan arkielämään on kannattava sijoitus omaan hyvinvointiisi. Olen käynyt läpi tämän muutoksen itse ja nähnyt siitä seuranneen myönteisen vaikutuksen elämäni eri osa-alueilla, myös suhteessani hevoseeni. Esimerkiksi jatkuva kiireen tunne on kadonnut, kohtaan hankalia tunteita aiempaa tyynemmin ja kun olen hevoseni kanssa - olen todella sen kanssa sekä mielen että kehon tasolla.

Tyytyväisyystakuu!

Sinulla on oikeus perua osallistumisesi kurssille vielä 14 vuorokauden ajan ensimmäisen kurssikirjeen vastaanottamisesta. Kerrot vain siitä minulle sähköpostilla tilinumerosi kera ja saat rahasi täysimääräisenä takaisin. Kaikki siihen asti saamastasi materiaalista jää sinulle.

Ilmoittaudu mukaan sähköpostilla: katri.rantala@toteemielain.fi

Et voi menettää mitään, mutta voit löytää uusia työkaluja hevosen kanssa toimimiseen ja oman hyvinvointisi edistämiseen!