Mindfulness luonnon äärellä

Neljän viikon mittainen luontoavusteinen tietoisen läsnäolon peruskurssi verkossa

Haluaisitko oppia elämään aidosti tässä hetkessä?

Toivoitsitko pystyväsi paremmin hallitsemaan stressiä?

Jos vastasit yllä oleviin kysymyksiin kyllä ja nautit luonnossa liikkumisesta, niin tämä kurssi on sinua varten!

Mitä on mindfulness?

Mindfulness eli tietoisuustaidot pohjautuvat itämaiseen tuhansia vuosia vanhaan meditaatioperinteeseen, jota on viime vuosikymmenten aikana sovellettu länsimaissa mm. stressinhallinnan ja itsetuntemusta tukevien menetelmien kehittämisessä.

Tietoinen ja hyväksyvä läsnäolo (mindfulness) auttaa sinua pysähtymään ja nauttimaan nykyhetkestä. Se on lempeää huomion suuntaamista niihin tunteisiin, ajatuksiin ja ympäristön tapahtumiin, joita juuri sillä kyseisellä hetkellä elät.

Nykymaailman tehokkuusajattelu ja suorituskeskeisyys ovat nostaneet tietoisuustaidot jälleen ajankohtaisiksi keinoiksi parantaa niin henkistä kuin fyysistäkin hyvinvointia. Hektinen elämänrytmi kuormittaa aivoja, joten toiminnan tauottamiseen tarvitaan rentouttavia ja rauhoittavia menetelmiä.

Tieteellinen tutkimus on todistanut, että tietoisella läsnäololla voidaan saavuttaa useita terveysvaikutuksia - niiden avulla voit mm.

  • hallita stressiä, masennusta ja ahdistusta
  • parantaa keskittymiskykyäsi
  • ehkäistä uniongelmia
  • kehittää itsetuntemustasi
  • oppia suhtautumaan rennommin eteen tuleviin haasteisiin.

Kuten mitä tahansa taitoja, myös tietoisuustaitoja on mahdollista kehittää erilaisten harjoitteiden avulla. Mindfulness luonnon äärellä -verkkovalmennuksen erityisyys on siinä, että tällä kurssilla tietoista läsnäoloa harjoitetaan osin luontoelementtejä hyödyntäen.

Kun opit mindfulnessin perusperiaatteet ensin tutussa ja miellyttävässä ympäristössä, niitä on helpompi käyttää myöhemmin hyvinkin vaativissa tilanteissa, joissa paineensietokykyäsi todella koetellaan.

Kurssipalautetta:

"Kiitos tämän valmennuksen, olen alkanut meditoida useammin ja huomaan, että tietoisesta läsnäolosta saa paljon. Tuntuu, että jo nyt olen enemmän läsnä esimerkiksi tilanteissa lapsen kanssa, kun vaikkapa piirrämme tai väritämme yhdessä."


Mindfulness luonnon äärellä -verkkovalmennus starttaa JOKA PERJANTAI ja sen hinta on 48 € (sis. alv. 24 %).


Ilmoittautuminen kurssille tapahtuu Toteemieläimen verkkokaupassa.


Verkkokurssin toteutustapa

Kurssi on jaettu neljään teemaan siten, että jokaisella viikolla saat sähköpostiisi yhtä teemaa käsittelevän kurssikirjeen. Kurssikirje saapuu perjantaisin ja se sisältää teoriatietoa sekä ohjeet teeman mukaisten harjoitusten tekemiseen. Osa harjoituksista tehdään luontoympäristössä.

Tällä verkkokurssilla pääset harjoittamaan kehotietoisuutta, hankalien tunteiden käsittelyä, myötätunnon antamista itselle ja toiselle sekä tietoista liikkumista.

Kaikki saamasi valmennusmateriaali jää sinun käyttöösi myös kurssin päätyttyä, joten harjoituksiin on helppo palata tarpeen tullen.

Tietoisuustaitojen harjoittaminen luonnossa voimistaa niiden myönteisiä vaikutuksia: Esimerkiksi metsässä ollessaan ihminen luontaisesti rauhoittuu ja rentoutuu. Tällainen mielentila on otollinen alusta luovuuden syntymiselle ja uuden oppimiselle.

Kurssi on toteutettavissa muun elämän ohessa, mutta se edellyttää sinulta hidastamista ja pysähtymistä voidaksesi kuulostella kehoasi, ajatuksiasi ja tunteitasi tietoisesti arjen keskellä.

Verkossa opiskelun etuja ovatkin sen aika- ja paikkariippumattomuus; voit opiskella juuri silloin, kun se sinulle parhaiten sopii!

Sähköpostivälitteisellä kurssilla sinun ei tarvitse rekisteröityä mihinkään, eikä opetella uusia salasanoja, koska erillistä kurssialustaa ei ole. Pdf-muotoinen kurssikirje mahdollistaa myös materiaalin tulostamisen, jolloin voit halutessasi tehdä vaikkapa omia muistiinpanojasi suoraan paperille.

Yksilöllistä ohjausta on mahdollisuus saada sähköpostitse koko kurssin ajan.

BONUKSENA: Kurssi sisältää ripauksen mytologiaa Pohjolan voima- ja toteemieläimistä! Näitä eläimiä voidaan käyttää apuna itsetuntemuksen kehittämisessä.

Verkkovalmentajasi Katri Rantala

Valmentajanasi tällä verkkokurssilla olen minä, Katri Rantala, tietoisuustaitoinen terveydenhoitaja (YAMK) ja hyvinvointiyrittäjä T:mi Toteemieläimen takana.

Aivan erityisesti olen kiinnostunut ihmisten arkipäivän hyvinvoinnista ja stressin hallinnasta, sillä jo hyvin pienillä muutoksilla voimme voida paremmin ja ennalta ehkäistä sairauksia. Siksi yhdistän työssäni terveyden edistämisen ja henkisen valmennuksen.

Eläinrakkaana luontoihmisenä arvostan todella paljon ihmisen ja luonnon välistä suhdetta. Siksi olen halunnut luoda verkkovalmennuskokonaisuuden, joka yhdistää luonnon ja tietoisen läsnäolon hyvää tekevät vaikutukset kehomielemme parhaaksi. Ammatillisena täydennyskoulutuksena olenkin perehtynyt tunne- ja tietoisuustaitojen lisäksi mm. luontolähtöisiin menetelmiin (Green care).

Tietoisuustaitojen ottaminen mukaan arkielämään on kannattava sijoitus omaan hyvinvointiin. Olen käynyt läpi tämän muutoksen itse ja nähnyt siitä seuranneen myönteisen vaikutuksen elämäni eri osa-alueilla. Jatkuva kiireen tunne on kadonnut, enkä esimerkiksi yritä enää tehdä montaa asiaa samaan aikaan. Mieleni on tasapainoisempi, keskittymiskykyni on parantunut ja kohtaan hankalia tilanteita aiempaa tyynemmin.

Tule sinäkin kokemaan tuo muutos omassa elämässäsi!

Tyytyväisyystakuu!

Minulle on tärkeää, että osallistumisesi kurssille on mahdollisimmin riskitöntä. Mikäli kurssi ei vastaa odotuksiasi, kerro siitä minulle tilinumerosi kera sähköpostilla 14 vuorokauden kuluessa ensimmäisen kurssikirjeen vastaanottamisesta, niin saat rahasi takaisin. Kaikki siihen asti saamastasi materiaalista jää sinulle.