Polku savuttomuuteen

Vapaudu nikotiiniansasta seitsemällä tietoisella askeleella


Tämä verkkovalmennus auttaa sinua tappamaan sisäisen nikotiinihirviösi ja tuhoaa sen virittämät ansat lopullisesti.

Jos tietäisit sen mitä nyt tiedät, ja sinulle tarjoutuisi mahdollisuus palata aikaan, jolloin et ollut tupakasta riippuvainen, alkaisitko tupakoida?  Allen Carr, Easyway -menetelmän kehittäjä

Yllä oleva kysymys on hyvin oleellinen.

Yksikään tupakoitsija ei nimittäin ole halunnut tulla riippuvaiseksi tupakasta.

Me olemme aloittaneet tupakoinnin omasta vapaasta tahdostamme ja eläneet kuvitelmassa, että voimme lopettaa tupakoinnin aivan yhtä helposti kuin aloittaa sen.

Ikävä kyllä, näinhän asia ei ole.

Jos käytössämme olisi aikakone, voisimme vain matkustaa siihen hetkeen, jolloin olimme sytyttämässä ensimmäistä tupakkaa ja sen sijaan, että vetäisimme siitä henkoset, tumppaisimmekin savukkeen saman tien maahan.

Tupakoinnin aloittamista emme kuitenkaan voi enää perua, mutta tupakoinnin jatkamiselle voimme tehdä stopin.

Se on riippuvuus, josta VOI päästä irti.

- ilman shokkihoitoa

- ilman tahdonvoimaa

- ilman ikäviä vieroitusoireita

- ilman nikotiinikorvaustuotteita


Tupakoinnin lopettaminen on prosessi, joka voidaan jakaa neljään eri vaiheeseen:


1. Harkintavaihe. OLET NYT TÄSSÄ. Olet ymmärtänyt olevasi nikotiiniansassa - kuopassa, jota on helppo kaivaa koko ajan syvemmäksi, mutta ansasta pois päästäksesi sinun pitääkin lähteä kiipeämään ylöspäin. Harkintavaiheessa motivaatio lopettamiseen on herännyt ja tupakoitsija pohtii keinoja tupakoinnin lopettamiseen. Joidenkin kohdalla harkintavaihe kestää vuosia, joillakin vain pienen hetken. Tämä on se aika, jolloin tehdään päätös lopettamisesta. Päätöksen tekeminen on usein se kaikkein vaikein hetki tupakoinnin lopettamisessa.

2. Valmistautumisvaihe. KURSSI ALKAA TÄSTÄ. Lähdet kipuamaan ylös kohti savutonta maanpintaa, mutta et tee sitä yksin vaan saat tukea ja apua ylösnousua varten. Valmistautumisvaiheessa tupakoitsija tyypillisesti tekee suunnitelman lopettamispäätöksensä toteuttamiseksi ja pohtii etukäteen tilanteita, joissa päätös on vaarassa horjua.

Liian innokkaasti tehty päätös tupakoinnin lopettamisesta saattaa johtaa siihen, että tupakoitsija ohittaa tämän vaiheen ja kiirehtii suoraan lopettamisvaiheeseen. Riskinä on silloin se, että päätös ei pidä ja henkilö astuu pian uuteen ansaan. Siksi monet lopettamista yrittäneet sanovat, että päätöksessä pysyminen on kaikista vaikeinta tupakasta vieroittautuessa.

Onnistumisen kannalta valmistautumisvaihe on kuitenkin se kaikista tärkein vaihe koko lopettamisprosessissa! SIKSI VALMISTAUTUMISVAIHE ON KURSSILLA KOLMEN VIIKON (ASKELEEN) MITTAINEN. Tupakointia ei yritetä vähentää tänä aikana, mutta on mahdollista, että se vähenee huomaamattasi.

3. Lopettamisvaihe. Konkreettinen hetki, jolloin tupakoitsijasta tulee tupakoimaton viimeisen savukkeen sammutettuaan. YKSI KURSSIVIIKKO (ASKEL) ON VARATTU LOPETTAMISTA VARTEN. Jos lopettamisesta seuraa fyysisiä oireita, niin niitä on VAIN TÄNÄ AIKANA. Ne ovat voimakkaimmillaan 1-3 vuorokauden ajan ja ovat kokonaan ohi 7 vuorokauden kuluessa. Fyysiset oireet ovat joka tapauksessa niin pieniä, että osa lopettaneista ei edes huomaa niitä. Nouset ylös nikotiiniansasta ja olet täynnä itseluottamusta, koska olit valmistautunut tähän hetkeen niin hyvin. Sinä selvisit! 

4. Ylläpitovaihe. Elämäsi jatkuu onnellisesti savuttomana ja ihmettelet, miksi et lopettanut jo paljon aiemmin. KURSSILLA SAAT TÄYDEN TUEN SAVUTTOMANA PYSYMISEEN VIELÄ KOLMEN VIIKON (ASKELEEN) AJAN, sillä suurimmat riskit retkahtaa ovat pian lopettamisen jälkeen. Olet vielä hetken vaarassa astua uusiin ansoihin. Saat ohjeita ja vinkkejä, miten opit tunnistamaan ansat ja vältät astumasta niihin.

Noin kolmen viikon savuttomuuden jälkeen koet OIVALLUKSEN HETKEN, jonka myötä ymmärrät, ettet koskaan enää halua astua nikotiiniansaan. Olet vapaa tupakasta.

Tämä ainutlaatuinen verkkokurssi on seitsemän tietoisen askeleen polku kohti savutonta elämää.

Jokainen askel tuolla polulla on tarkkaan suunniteltu. Kurssilla sovelletaan menetelmiä, joiden käyttöä osana tupakoinnin lopettamisprosessia on laajasti tutkittu ja toimiviksi todettu.

Tämä menetelmäpakki koostuu tietoisuustaidoista (mindfulness), vertaistuesta sekä Allen Carrin Easyway -menetelmästä, joka pureutuu tupakoinnin taustalla oleviin syihin.

Mindfulness -menetelmät auttavat sinua tulemaan tietoisemmaksi tupakoinnistasi. Kurssin aikana alat tiedostaa koko ajan enemmän ja enemmän, mitä tuntemuksia ja ajatuksia tupakointi sinussa herättää. Niitäkin, jotka ovat tähän asti olleet tiedostamattomia. Lisäksi saat konkreettisia vinkkejä mm. hankalien tunteiden käsittelemiseen ja opit tehokkaita keinoja stressin hallintaan. Tietoinen ja hyväksyvä läsnäolo (mindfulness) auttaa sinua pysähtymään ja nauttimaan nykyhetkestä. Se on lempeää huomion suuntaamista niihin tunteisiin, ajatuksiin ja ympäristön tapahtumiin, joita juuri sillä kyseisellä hetkellä elät.

Easyway (To Stop Smoking) -menetelmä. Brittiläinen Allen Carr kehitti tehokkaan menetelmänsä tupakoinnin lopettamiseen jo 1980-luvulla ja se on sittemmin levinnyt ympäri maailmaa. Menetelmän onnistumisprosentti on 95. Allen Carrin näkemyksen mukaan tärkein syy siihen, että tupakoitsija jatkaa polttamista on PELKO. Pelko siitä, että tupakoinnin lopettamisen jälkeen eläisimme ikuisella kärsimyksen tiellä himoiten tupakkaa milloin missäkin tilanteessa. Ettei mikään tapahtuma tuntuisi enää samalta kuin ennen. Että kokisimme aina jäävämme jostakin paitsi.

Kyseessä on kuitenkin vain yksi salakavalan nikotiiniansan aiheuttamista illuusioista. Easyway -menetelmän avulla lopettaneista tulee onnellisesti savuttomia - he eivät kärsi tupakanhimosta, eivätkä haikaile savukkeiden perään.

Vertaistuki. Vaikka verkkokurssimuotoinen opiskelu on aika- ja paikkariippumatonta, se antaa sinulle silti mahdollisuuden saada vertaisyhteisön tukea erillisen keskustelualueensa ansiosta. Saat jakaa ajatuksiasi toisten samassa tilanteessa olevien kanssa.

Lisäksi annan sekä ammatillisen osaamiseni kuin myös oman kokemusasiantuntijuuteni käyttöösi koko kurssin ajaksi. Kuljetan kurssilla mukana omaa tarinaani ensimmäisen tupakkani polttamisesta viimeisen savukkeen tumppaamiseen saakka. "Minun tarinani" toimii sinulle niin vertaistukena kuin myös kannustuksena oman tarinasi kirjoittamisessa >> valmennuksen aikana tupakkahistoriasi jää pysyvästi menneisyyteesi, eikä tupakka kuulu enää tulevaisuuden elämäntarinasi kirjoittamiseen.


Oletko muuten kuullut sanonnan, jonka mukaan "tupakointi on pään sisällä"?

Juuri näinhän se on.

Koska tupakoinnisssa on lopulta kyse vahvasti henkisestä riippuvuudesta, tämä kurssi perustuu ennen kaikkea psyykkiseen valmennukseen.


Kurssin toteutustapa. Verkkokurssialustana toimii Campwire. Kutsulinkin kurssialustalle kirjautumiseen saat ostotapahtuman yhteydessä ja pääset aloittamaan valmennusmateriaaliin tutustumisen heti.

Kurssi rakentuu seitsemästä askeleesta ja jokainen yksittäinen askel vastaa aina yhtä kurssimoduulia. Moduuli sisältää valmennusmateriaalia, joka kuljettaa sinua eteenpäin polulla kohti savutonta loppuelämää. Moduulit avautuvat kurssialustalla vapaasti opiskeltaviksi viikon välein 29.4.2019 alkaen. Kurssialusta on käytettävissäsi 30.6.2019 saakka.

TIEDÄ TAMÄ: Et luovu mistään, kun lopetat tupakoinnin. Päinvastoin - saat tilalle paljon positiivista! Allen Carrin sanoja lainatakseni: "Savukkeet eivät täytä tyhjiötä, ne luovat sen".


Voit nyt osallistua kurssille hintaan 79 € (sis.alv 24 %) täysin riskittömästi, sillä tarjoan sinulle 100 % RAHAT TAKAISIN-takuun 30 vuorokauden ajan!


Miksi tarjoan takuun, kun eihän se ole yrittäjälle kannattavaa?

Koska tavoitteeni on todella auttaa sinut irti tupakasta ja jos siinä epäonnistun, niin silloin valmennukseni ei ole laadultaan sellainen kuin haluaisin sen olevan!

Verkkovalmentajasi Katri Rantala

Valmentajanasi tällä verkkokurssilla olen minä, Katri Rantala, tietoisuustaitoinen terveydenhoitaja (YAMK) ja hyvinvointiyrittäjä T:mi Toteemieläimen takana.

Olen onnellisesti entinen tupakoitsija ja nyt minulla on vihdoinkin mahdollisuus auttaa myös sinua pääsemään eroon tupakasta juuri niillä metodeilla, joilla se parhaiten onnistuu!

Vappuna nimittäin tuli kuluneeksi seitsemän vuotta siitä, kun poltin viimeisen savukkeeni.

SEITSEMÄN. Luku, johon liittyy niin paljon mystiikkaa ja uskomuksia.

SEITSEMÄN vuorokautta kestää (maksimissaan!) fyysiset vieroitusoireet tupakoinnin lopettamisen jälkeen - jos niitä edes tulee. (En tosin ole henkilökohtaisesti tavannut vielä ketään, jolla fyysisiä vieroitusoireita olisi ollut päivää tai paria kauemmin. Ongelma on yleensä henkinen, JOS on lopettanut tupakoinnin joko huonosti valmistuen tai kuvitellen, että on luopunut jostakin kovin arvokkaasta asiasta. Vaikka onko oikeasti mitään arvokkaampaa kuin terveys?! Siitähän tupakoitsija luopuu joka päivä jatkaessaan tupakointia!)

SEITSEMÄN askeleen mittainen verkkovalmennukseni jatkaa tuon numeron toistamista, vieläpä täysin sattumalta.

Ja kappas vaan,

normaalikokoisen tupakka-askin hinta on noin 7 euroa.


Ennen lopettamistani olin ehtinyt polttaa reippaasti yli kymmenen vuoden ajan.

Ja usko pois, yritin lopettaa lukuisia eri kertoja.

Opiskelin jopa Irti tupakasta - ryhmänohjaajaksi ja sorruin silti itse polttamaan!

Halusin lopettaa. Todellakin halusin lopettaa, vuosien ajan.

Välillä onnistuinkin, mutta retkahdin taas.

Tahdonvoimamenetelmä ei toiminut.

Nikotiinikorvaustuotteet eivät auttaneet.

Edes shokkihoito eli työharjoittelu keuhkosairauksien osastolla ei tehonnut minuun toivomallani tavalla.

Ei, vaikka näin siellä vaikeaa keuhkoahtaumatautia sairastavia ihmisiä.

Niitäkin, jotka sairaudestaan huolimatta EDELLEEN polttivat. Seurasin, kuinka potilaat jättivät happipullonsa tupakkakopin ulkopuolelle siksi aikaa, että saivat imeä savua vaurioituneisiin keuhkoihinsa.

Säälin heitä ja kauhistuin ajatuksesta, että tulevaisuuteni olisi samanlainen.

Isoisäni oli ketjupolttaja. Sairastui keuhkosyöpään ja poltti silti hautaan saakka. Edes kuolemansairaus ei ollut hänelle riittävä motivaattori lopettaa tupakointia.

Viimeistään silloin ymmärsin, että olin todella vakavan asian äärellä.

Olin nikotiiniansassa, enkä kertakaikkiaan näyttänyt pääseväni sieltä pois.

Mutta pääsin kuitenkin. Lopulta aika helposti.

Miten se tapahtui? Siitä kerron yksityiskohtaisesti vasta kurssillani, johon olen valjastanut kaiken osaamiseni tästä aihepiiristä. Tule kuulemaan tarinani ja vapaudu itsekin ansasta!


Tyytyväisyystakuu!

Voinko antaa sinulle 100 %:n lupauksen siitä, että kurssin käytyäsi et enää koskaan tupakoi?

En tietenkään voi. Vain sinä voit tehdä sen lupauksen, mutta minä annan työkalut sen lupauksen mahdollistamiseksi. 

Voin kuitenkin luvata sinulle, että kunhan vain noudatat valmennuksessa annettuja ohjeita, et näe enää syytä jatkaa tupakointia. Ja kuten aiemmin mainitsin, Allen Carrin Easyway -menetelmän teho on 95 %.

Ehkä mietit kurssin hintaa - kannattaako siihen laittaa rahaa?

Kurssin hinta on 79 € (sis. alv. 24 %). Tuntuuko se kalliilta?

Koska tiedäthän, että niin kauan kun sinulla on varaa polttaa tupakkaa, sinulla on myös varaa tähän kurssiin. Raha ei ole estänyt sinua jatkamasta tupakointia, mutta estääkö se nyt tupakoinnin lopettamisen?

Senkään ei tarvitse olla este, sillä tarjoan sinulle RAHAT TAKAISIN -tyytyväisyystakuun. Jos et ole tyytyväinen valmennukseen, kerro siitä minulle 30 vuorokauden kuluessa kurssin ostamisesta, niin saat maksamasi summan täysimääräisenä takaisin.

MINUN TAVOITTEENI ON VAPAUTTAA SINUT NIKOTIINIANSASTA JA TÄMÄN VALMENNUKSEN PITÄÄ PYSTYÄ TUO TAVOITE SAAVUTTAMAAN! Kenenkään ei tarvitse maksaa minulle turhasta.

P.S. Jos kaipaat vielä lisätietoja, voit laittaa minulle sähköpostia osoitteeseen savuton@mindfulnessverkkovalmennus.fi. Vastaan mielelläni kysymyksiisi.