TULOSSA UUDELLEEN SYKSYLLÄ!

Tietoisuustaitoinen tuntiratsastaja

Seitsemän viikon mittainen hevosavusteinen tietoisen läsnäolon peruskurssi ratsastajalle verkossa

Uusi mindfulness -verkkovalmennus, joka on suunniteltu tuntiratsastajille. Tuntiratsastajalla tarkoitetaan tässä yhteydessä ratsastajaa, jonka harrastus perustuu säännölliseen ratsastukseen joko ratsastuskoulussa ja/tai vuokratuilla hevosilla. (Hevosenomistajille on luotu oma kurssinsa; Mindfulness hevosen kanssa.)

Kurssin kesto on seitsemän viikkoa. Voit suhtautua noihin viikkoihin kuin seitsemänä askeleena, jotka kuljettavat sinua kohti tietoisuustaitojen maailmaa, muuttaen sinut askel askeleelta tietoisemmaksi ja läsnäolevammaksi ratsastajaksi. Jokaisella viikolla perehdytään yhteen uuteen teemaan, joka johdattaa sinua eteenpäin tällä polulla. Valmennusmateriaali sisältää teoriatietoa sekä itsenäisesti tehtäviä harjoituksia, joista osa tehdään hevosen kanssa.

Voit ajatella, että tämä verkkokurssi on ennen kaikkea ratsastajan henkinen valmennus. Kurssin päätyttyä käytössäsi on mindfulness-menetelmäpakki, jonka työkaluja voit kuitenkin soveltaa myös muilla elämäsi eri osa-alueilla.

Mitä on mindfulness?

Mindfulness eli tietoisuustaidot pohjautuvat itämaiseen, tuhansia vuosia vanhaan meditaatioperinteeseen, jota on viime vuosikymmenten aikana sovellettu länsimaissa mm. stressinhallinnan ja itsetuntemusta tukevien menetelmien kehittämisessä.

Tietoinen ja hyväksyvä läsnäolo (mindfulness) auttaa sinua pysähtymään ja nauttimaan nykyhetkestä. Se on lempeää huomion suuntaamista niihin tunteisiin, ajatuksiin ja ympäristön tapahtumiin, joita juuri sillä kyseisellä hetkellä elät.

Nykymaailman tehokkuusajattelu ja suorituskeskeisyys ovat nostaneet tietoisen läsnäolon jälleen ajankohtaiseksi keinoksi parantaa niin henkistä kuin fyysistäkin hyvinvointia.

Kuten mitä tahansa taitoja, myös tietoisuustaitoja on mahdollista kehittää erilaisten harjoitteiden avulla ja nyt sinulla on mahdollisuus oppia näitä taitoja osana omaa ratsastusharrastustasi.

Tieteellinen tutkimus on osoittanut, että tietoisella läsnäololla on useita terveysvaikutuksia - niiden avulla voit mm.

🐴 hallita stressiä, ahdistusta ja masennusta,
🐴 parantaa keskittymiskykyäsi,
🐴 kehittää itsetuntemustasi,
🐴 ehkäistä uniongelmia ja
🐴 oppia suhtautumaan rennommin eteen tuleviin haasteisiin.

Mihin ratsastaja tarvitsee tietoisuustaitoja?

Ratsastukseen ei koskaan saisi suhtautua "vain ratsastuksena" - se on ihmisen ja hevosen välistä yhteistyötä, jossa tavoitteena on, että molemmat osapuolet tekevät sitä mielellään. Ratsastus ei myöskään ole pelkästään fyysinen suoritus - se ei ole sitä hevoselle, kuten ei ihmisellekään.

Erittäin suurta roolia ihmisen ja hevosen yhteispelissä näyttelee oikeanlainen mielentila. Oletko hermostunut vai tyyni? Oletko innoissasi vai peloissasi?

Tavoitteena ratsastuksessa on muodostaa rennosti itseään kantava ratsukko, mutta yksikään mieleltään jännittynyt ratsastaja ei voi olla rento - aivan kuten ei voi olla hevonenkaan. Vaikutus on sama toiseenkin suuntaan: jännittynyt tai kipeä keho saa mielenkin lukkiutumaan. 

On siis tärkeää ymmärtää, että kaikki, mitä mielesi sisällä tapahtuu, ilmenee tavalla tai toisella kehossasi. Hevoset ovat mestareita huomaamaan tämän ja siksi niitä kutsutaankin usein ihmisen peilikuvaksi.

Ratsastus on usein harrastus, josta haetaan vastapainoa muulle elämälle - se on irtiottoa arjen paineista. Valitettavasti nykymaailman kiireinen elämänrytmi saattaa aiheuttaa sen, että kiireen tunne ja tietynlainen suorittamispaine siirtyy ihmisen mukana tallille. On ehdittävä tunnille tiettyyn aikaan, hevonen varustetaan nopeasti ja rutinoituneesti. Ehkä on hoidettava vielä äkkiä tärkeä puhelu ennen selkään nousua. Tunnin aikana on noudatettava ratsastuksenopettajan ohjeita - silloinkin, kun kehomielesi olisi ehkä kaivannut jotain toisenlaista.

Hevosen selässä kaikki muu arjen paine parhaimmillaan unohtuu, mutta loppukäyntien aikaan tai viimeistään tallialueelta poistuessa mieli alkaa hiljalleen täyttyä arkipäivän askareista... Mieli palaa menneeseen, esimerkiksi kuluneen työpäivän tapahtumiin, ja hetken päästä ajatukset ovatkin jo menossa pitkällä tulevaisuudessa. Ihmisen "tekevä mieli" on erikoinen; se pyrkii jatkuvasti pois nykyisyydestä. Sen sijaan hevosen mieli pysyy juuri tässä hetkessä. Siksi hevonen on aivan loistava kumppani tietoisuustaitojen opetteluun!

Saatavillasi on nyt erinomainen tukimenetelmä, jolla ratsukon yhteispeliin voidaan vaikuttaa jo ennen satulaan nousua. Rohkenen väittää, että mindfulness on ylipäätään parhaimpia olemassa olevia menetelmiä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukemiseen. Sen avulla voit löytää ne mielesi ja kehosi paikat, jotka kaipaavat erityistä huomiotasi. Koska se, mitä tunnet sisälläsi, heijastuu ulospäin. Ja mitä paremmin olet läsnä itsessäsi, sitä paremmin olet yhteydessä hevoseen.


Tietoisuustaitoinen tuntiratsastaja -verkkovalmennuksen hinta on 59 € (sis. alv 24 %) ja ilmoittautuminen kurssille tapahtuu Toteemieläimen verkkokaupassa.


Kurssialustana toimii tämä verkkosivusto, jossa on oma yksityinen jäsenalue verkkovalmennukseen osallistuville. Maksettuasi kurssin, voit rekisteröityä jäseneksi ja saat pääsyn kurssialustalle aloittaakseni valmennuksen omassa tahdissasi - ensimmäisen viikon materiaali nimittäin on jo saatavilla. Saat linkin rekisteröitymiseen ostotapahtuman yhteydessä. Tunnukset jäsenalueelle ovat voimassa 90 vuorokauden ajan.

P.S. Tiesitkö muuten, että hevonen voimaeläimenä symboloi sellaista fyysistä ja henkistä voimaa, jota ihminen tarvitsee vahvistuakseen ja löytääkseen oman elämänpolkunsa? Siksi olen halunnut ottaa hevosen mukaan valmennukseen myös eräänlaisena henkisenä oppaana: Kurssilla hyödynnetään Katariina Alongin (Coaching with Connection) kehittämiä Hevosen viisaus -tunnetaitokortteja. Mitä viisaita sanoja hevosella on sanottavanaan juuri sinulle?

Verkkovalmentajasi Katri Rantala

Valmentajanasi tällä kurssilla olen minä, Katri Rantala, terveydenhoitaja (YAMK) ja hyvinvointiyrittäjä T:mi Toteemieläimen takana.

Aivan erityisesti olen kiinnostunut ihmisten arkipäivän hyvinvoinnista ja stressin hallinnasta, sillä jo hyvin pienilläkin muutoksilla voimme voida paremmin ja olla tyytyväisempiä elämäämme. Siksi yhdistän työssäni terveyden edistämisen ja henkisen valmennuksen.

Ammatillisena täydennyskoulutuksena olen perehtynyt tietoisuus- ja tunnetaitojen lisäksi mm. eläinavusteisiin menetelmiin (Green care). Jaksan edelleen hämmästellä sitä, kuinka monin eri tavoin eläimet voivat auttaa meitä edistämään terveyttämme ja kokonaisvaltaista hyvinvointiamme.

Tietoisuustaitojen ottaminen mukaan arkielämään on kannattava sijoitus omaan hyvinvointiisi.  Sen puolesta puhuvat tutkimuksetkin, mutta lisäksi olen käynyt läpi tämän muutoksen itse ja nähnyt siitä seuranneen myönteisen vaikutuksen elämäni eri osa-alueilla; esimerkiksi jatkuva kiireen tunne on poissa ja kohtaan hankalia tunteita aiempaa tyynemmin olinpa sitten kotona tai tallilla. Myös suhteeni hevoseeni syveni tietoisen läsnäolon myötä.

Saankin kiittää edesmennyttä hevostani siitä, että ylipäätään löysin mindfulnessin ja päädyin yrittäjäksi! Nyt mindfulness kulkee mukana nuoren vuonohevostammani koulutuksessa.

Tyytyväisyystakuu!

Minulle on tärkeää, että osallistumisesi kurssille on mahdollisimmin riskitöntä. Rekisteröitymisesi jälkeen voit vielä perua osallistumisesi 30 vuorokauden ajan lähettämällä siitä minulle tiedon sähköpostitse ja saat rahasi takaisin.

Tavataan kurssilla!

P.S. Jos kurssin aikana mieleesi tulee kysymyksiä tai muuta asiaa, älä epäröi kääntyä asiassa puoleeni. Tarjoan yksilöllistä ohjausta sähköpostin välityksellä sinulle koko kurssin ajan!